JAAN

Stichting Jakarta Animal Aid Network (JAAN) is in januari 2008 opgericht door Femke den Haas, Karin Franken en Natalie Stewart.

Sinds januari 2008 zet Stichting JAAN zich in om de Indonesische natuur te beschermen en het welzijn van de dieren in Indonesië te verbeteren. Met de hulp van vrijwilligers en de Indonesische autoriteiten tracht JAAN uitgebuite dieren te redden en de handel in bedreigde diersoorten te verminderen. JAAN is een non-profit organisatie en ontvangen geen financiële steun van de overheid.

Met uw financiële hulp kunnen we dierenleed een halt toeroepen! Uw donatie wordt op een brede en directe manier ingezet tegen dierenleed!

Doneren kan direct op rekeningnummer: IBAN NL19INGB0004584480 t.n.v. Stichting jAAN Nederland te Den Haag

Klik hier voor andere donatiemogelijkheden

Ons RSIN nummer is 8149.73.140

JAAN

Stichting JAAN dient als informatie centrum en als een ontmoetingsplaats voor vrijwilligers geïnteresseerd in het welzijn van dieren.

Ons doel is het bewustzijn over problemen omtrent dierenwelzijn te verhogen. Dit doen we door het geven van presentaties in en om Jakarta en het verstrekken van educatieve materialen.

JAAN steunt het “Brahminy Kite Rescue and Re-introduction Program” (het Brahmaanse wouw reddings-en herintroductie project). Dit project in het gebied van de Duizendeilanden in de Javazee is november 2004 gestart in samenwerking met het Thousand Islands National Marine Park, Tirta Satwa, het Alam Kotok Resort en het ministerie van bosbouw. De focus van dit project is het redden van de Brahmaanse wouw. In het Indonesisch wordt deze vogel Elang Bondol genoemd. De bruin met witte wouw was ooit het trotse symbool van Jakarta, maar door de illegale handel in dieren wordt hij nu met uitsterven bedreigd.

Stichting Jakarta Animal Aid Network is er van overtuigd dat geen enkele wild dier in gevangenschap mag leven en zet zich in om de illegale handel in wilde dieren een halt toe te roepen. De stichting staat volledig achter strikte handhaving van de nationale wet nummer 5 uit 1990. Deze wet verbiedt handel in beschermde dieren en planten. Daarnaast zet JAAN zich in voor het  opstellen en uitvaardigen van nieuwe wetten die alle wilde dieren beschermen.

JAAN maakt zich sterk om het leven van de huisdieren in Jakarta te verbeteren. Dit doen we door middel van sterilisatie projecten en door voorlichting te geven over een goede behandeling van gezelschapsdieren. Hierbij zoeken we steeds de steun en betrokkenheid van de lokale gemeenschap om samen het welzijn van de Indonesische dieren te verbeteren.