Een nieuw leven voor geredde dansaapjes.

Nadat de gouverneur van Jakarta de heer Jokowi in oktober 2013 officieel het optreden van dansaapjes in de straten van Jakarta heeft verboden, heeft JAAN het ontzettend druk gehad met de opvang van de geredde primaten. Maar, wij zijn ontzettend opgelucht dat er geen dansaapjes in Jakarta meer te zien zijn! Wij hebben 5 jaar lang campagne gevoerd voor de vrijlating van dansaapjes en hopen dat andere steden dit voorbeeld zullen volgen.

Na hun quarantaine periode, worden de gezonde aapjes gerehabiliteerd en in contact gebracht met hun soortgenoten. Dit proces neemt veel tijd in beslag en vergt een professionele aanpak. De eerste groep met als leider ‘Joni’ zijn met succes gesocialiseerd. Toen het volwassen mannetje Joni afgelopen oktober werd gered, was hij er slecht aan toe. Mager, uitgedroogd, bang en in pijn, vergezeld van zijn motorfietsje, plastic pop en sportkleding. Nu is hij het tegenovergestelde. Zijn vacht glanst, hij is in gewicht aangekomen en heeft weer zelfvertrouwen. De groep die nu gerehabiliteerd wordt gaan een gelukkige toekomst tegemoet. JAAN en het gouvernement zijn nu op zoek naar een eiland waar deze aapjes in de nabije toekomst vrijgelaten kunnen worden.

JAAN bedankt alle hulpverleners en ondersteuners die aan dit programma hebben meegewerkt en ons in staat stelden de nodige zorg aan de ex-dansaapjes te geven. Ook heel veel dank aan de snelle hulp gegeven door Animal People, International Primate Protection League, Care for the Wild, Humane Society Australia, WSPA, Oranutang Help Luxembourg, Fans for Nature en Stichting AAP die 33 geredde ex-dansaapjes financieel hebben geadopteerd.

Hel voor katten in Jakarta.

JAAN redde 50 katten uit een opvang in Zuid Jakarta waar ze op hun dood wachten en daarna worden verbrand. Sommigen katten waren er zo slecht aan toe, dat ze overleden voordat ze bij ons aankwamen. De resterende katten zijn gesteriliseerd en na hun herstel vrijgelaten. JAAN wil dat dergelijke opvangcentrums de zorg en het welzijn van dieren verbeteren en onderscheid maken tussen over populatie en ongewenste dieren. Er is geen reden voor al dit leed en de huidige werkwijze is geen oplossing voor dit probleem. Men blijft hierdoor in een vicieuze cirkel draaien. Een goed sterilisatie programma en een goed educatief programma zal uiteindelijk meer effect behalen en t.z.t. een blijvende verandering brengen.
Dit leed moet een halt worden toegeroepen!

Kotok Eiland

Momenteel zorgt JAAN voor 36 geredde roofvogels en heeft de afgelopen jaren 69 vogels vrijgelaten. Het JAAN team vond Mirjan en ’n ander jonge Brahminy kite, beide vastgebonden, bij een visser op Kelapa eiland. Mirjan kon na rehabilitatie, in februari jl. worden vrijgelaten. Kijk het filmje over de Brahminy kite.

Net op tijd gered:

JAAN ontving bericht over 4 honden in een houten kist (2 per zak!!) gevonden voor een hondenvlees restaurant. Diezelfde dag is ons team naar het restaurant gegaan en gelukkig konden we ze meenemen! Helaas hebben mensen van het restaurant 1 hond gehouden…
Larry, Bart en Sandy doen het heel goed en zijn klaar om geadopteerd te worden. Lees verder op Facebook


 

Barry en ’n paar andere honden leefden op een bouwplaats. Barry was door een auto aangereden, JAAN heeft hem opgehaald en hem verzorgd. Hij is nu klaar om geadopteerd te worden door een liefdevol gezin. Lees zijn verhaal op: Facebook

 

Het verhaal van Michael

Eens had Michael een familie. Toen deze familie 3 jaar geleden verhuisden, hebben zij besloten Michael achter te laten. Hij heeft 3 jaar lang voor zijn ‘oude’ huis gewoond.
Buren die medelijden met hem hadden, gaven hem te eten en probeerden hem in hun garage onder te brengen, maar Michael bleef voor zijn huis wonen, in de hoop dat zijn familie weer thuis zou komen. Maar zij kwamen niet…
Omdat sommige honden in de omgeving opeens verdwenen en men het vermoeden had dat het jongens op fietsen waren die de honden meenamen en ze aan een hondenvlees restaurant verkochten, hebben buren contact opgenomen met JAAN.

Michael geniet nu van zijn nieuwe leven bij het JAAN center en houdt van ons allemaal en zijn vriendjes!

     

Thuisfront Nieuws

Het is weer een drukke tijd geweest voor het thuisfront. Vele, vele honden en katten zijn de afgelopen maanden gered en wat al deze dieren gemeen hadden, is dat ze allemaal een droevig verleden hebben zoals verwaarlozing. Natuurlijk eindigen deze verhalen zodra ze door JAAN gered zijn, behandeld en uiteindelijk geadopteerd worden.

Het JAAN team is ook heel druk geweest met het sterilisatie programma van zwerfkatten zowel in Jakarta als op de Gili eilanden.

De afgelopen maanden heeft JAAN vele honden die eens een eigenaar hadden, gered, zoals 3 dobermanns, 2 husky’s, 5 shi-zu’s, 2 beagles. De lijst is eindeloos. Neem Randy, een mopshond. Hij werd achtergelaten naast een Bank nadat zijn ex-eigenaar een beagle had gekocht en Randy hier niet mee kon omgaan. Toen onze vrijwilliger hem op kwam halen vertelde de bewaker dat Randy was geschopt omdat men niet blij was met het feit dat hij daar verbleef. De arme Randy rende weg en probeerde zich achter het gebouw te verschuilen. Toen onze hulpverlener hem redde, was hij doodsbang en pas na enkele dagen begon hij zich te ontspannen. De hartverscheurende verhalen gaan alsmaar door en kunt u vinden op onze website en Facebook pagina.